Meqenëse marrëveshjet në lidhje me taksat dhe kontributet e sigurimeve shoqërore të punonjësve francezë ndërkufitarë që ende punojnë nga shtëpia do të skadojnë sot, Zvicra dhe Franca vendosën të hartojnë rregulla të përhershme për këtë grup punëtorësh, sipas Departamentit Federal të Financave.

Marketing

Në një deklaratë të përbashkët , të dy vendet thanë se synojnë të krijojnë një “regjim fleksibël, të thjeshtë dhe të drejtë për punëtorët dhe punëdhënësit në fjalë” përpara fundit të tetorit.

Traktati origjinal që përcakton detyrimet tatimore dhe kontributesh shoqërore të udhëtarëve ndërkufitarë që duhej të punonin nga shtëpitë e tyre në Francë u nënshkrua më 13 maj 2020 dhe ishte rinovuar disa herë që atëherë.

The Local ofron një artikull të fundit, i cili shpjegon se çfarë është në rrezik për punëtorët ndërkufitarë:

Marrëveshja zvicerane për punë në shtëpi duhet të zgjatet, kërkojnë grupet ndërkufitare

Foto: Pixabay

Marketing