Shumë njerëz u evakuuan nga shteti jugor i ShBA-së përpara se uragani Ian të arrinte aty të mërkurën, por të tjerë mbetën dhe po kërkojnë strehim brenda shtëpive.

Marketing

Mark Pritchett i tha AP News se ishte i tmerruar teksa doli jashtë shtëpisë së tij në Venecia në të njëjtën kohë kur stuhia filloi të kalonte Gjirin e Meksikës.

Ai tha se shiu “qëllonte si gjilpëra”.

Megjithëse uragani Ian ra në kategorinë e parë ndërsa stuhia u zhvendos në brendësi të vendit, zyrtarët i kanë kërkuar vazhdimisht banorëve të Floridës që të jenë të kujdesshëm.

Duke shtuar se pasi stuhia ka kaluar, ajo mund të paraqesë shumë rreziqe në fund.

Ndërkohë, energjia elektrike është ende jashtë funksionit për 2.2 milionë familje.

Kjo hartë në faqen e internetit poweroutage.us tregon se pjesë të mëdha të Floridës jugore janë ende pa rrymë.

Zyrtarët kanë paralajmëruar se ndërprerjet e energjisë elektrike do të vazhdojnë derisa të fillojnë operacionet e rikuperimit, pasi të kalojë stuhia.

Marketing