Banka Kantonale e Cyrihut (ZKB) ka pasur përformancë të shkëlqyer vitin e kaluar, duke shënuar një rritje të fitimit neto nga viti në vit prej 8.9% në një nivel rekord prej 942 milionë franga.

Marketing

Dividenti i paguar për autoritetet vendore u rrit me 21% në 431 milionë, raporton TicinoNews – transmeton Albora.ch.

Qarkullimi u rrit me 1.2% në 2.54 miliardë franga, tha ZKB në një deklaratë të lëshuar këtë mëngjes. Në të njëjtën kohë, shpenzimet ranë me 4% në 1.52 miliardë franga. Si rezultat, rezultati operativ u rrit me 18.7% në 951 milionë.

Kantoni dhe komunat do të marrin një divident të madh. Në vitin 2020, ZKB kishte paguar 356 milionë franga, plus një pagesë speciale të njëhershme prej 100 milionë për të mbështetur autoritetet publike në luftën kundër efekteve të pandemisë së coronavirusit.

Marketing