Pavarësisht nga një konsum relativisht i ulët i antibiotikëve në krahasim ndërkombëtar, rezistenca ndaj këtyre trajtimeve vazhdon të rritet në Zvicër.

Marketing

Kjo është ajo që bëri publike Zyra Federale e Shëndetit Publik (FOPH), raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Gjatë 15 viteve të fundit, rezistenca e antibiotikëve është rritur në Konfederatë, veçanërisht në rastet e patogjenëve të tillë si Escherichia coli (E. Coli).

Rritja shpjegohet nga përdorimi tepër i shpeshtë i trajtimeve dhe përdorimi i pamjaftueshëm i tyre në mbarë botën, thekson FOPH.

Në Zvicër, ka dallime në rajonet gjuhësore. Antibiotikët përdoren më shpesh në zonat latine të vendit sesa në Gjermani.

Antibiotikët vazhdojnë të administrohen edhe në rast të bronkitit akut, një praktikë që shkon kundër direktivave përkatëse.

Vëzhgimi i konsumit të antibiotikëve shërben si një bazë për informimin e mjekëve në një mënyrë të synuar, kujton FOPH. /albora.ch/

Marketing