Themeluesit e Swintos, nuk janë Zvicëran në fakt ata janë shqiptarë.

Marketing

Dy përfaqësuesit e Swintos janë Alban Nevzati dhe Ulpian Morina.

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

 Alban Nevzati i cili prej kohë të gjatë jeton në Zvicër dhe ka studiuar  ekonomi politike dhe është marrur me  sistemin bankarë qysh prej 20 vitesh, ndërkohë Ulpian Morina,ka punuar në  Fintek  teknologji si inxhinier në Londër, me Banka, mënyra e transfereve të parave. Por që të dy dëshira e tyre për të krijuar dicka më inovarive për të avancuar mënyrën e transfereve, mënyrën e pagesave ka bërë që të lind ideja e krijimit të aplikacionit Swinto.

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Në emisionin “Fol shqip”, i njohur si shtëpia e diasporës, ata treguan se krejt ideja ka ardhë edhe mbi bazën se edhe ata janë shqiptarë dhe si secili shqiptarë që ka patur nevojë për dërgimin e parave në shtëpi, kanë lindur idenë që të krijojnë një sistem të vetin.Ky sistem dallohet prej të tjerë sistemeve për shkakë të thjeshtësisë për tu përdorur dhe qasjes së lehtë. Ata kanë dashur që përmes këtij aplikacioni fillimisht t’i lehtësohet mërgatës dërgimi i parave në vendlindje me kosto më të ulët dhe me shpejtësi e siguri më të madhe. Kështu pastaj aplikacioni u zgjerua për tranfere, pagesa, blerje.

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Marketing