Ai nuk kishte leje të ligjshme qëndrimi në Greqi dhe për këtë arsye u vendos ndalimi i 26-vjeçarit me origjinë shqiptare i cili rrëfeu se ishte ai që e shkeli studentin 21-vjeçar në Selanik dhe më pas. e la të mbuluar me gjak në asfalt, shkruajnë mediat greke, përcjell Albora.ch.

Marketing

Burri është paraqitur sot, për gati tre orë ka dhënë një deklaratë në polici për atë që ka ndodhur në orët e para të së martës, kur ka goditur me errësirë ​​vajzën fatkeqe.

Prokurori publik ka ngritur kallëzim penal ndaj 26-vjeçarit, ndërsa për vepër penale po ndiqet edhe pasagjerja e tij 19-vjeçare, e cila u arrestua në kufirin e autoforos.

Shoferi me origjinë shqiptare akuzohet – sipas ndjekjes penale të prokurorit – për drejtim të rrezikshëm me pasojë lëndim të rëndë trupor (vepër penale), si dhe për ike nga vendi i ngjarjes dhe drejtim mjeti pa patentë (kundërvajtje).

19-vjeçarja  nga ana e saj përballet me veprën penale të ndihmës në drejtim të automjetit të rrezikshëm me pasojë lëndim të rëndë trupor dhe ndihmë në një aksident trafiku (kundërvajtje).

Siç u konstatua ai nuk ka leje qëndrimi dhe për këtë u vendos ndalimi i tij, ndërsa pritet të thirret nga hetuesi për të kërkuar falje. Sipas burimeve gjyqësore, nuk përjashtohet që ndaj tij të lëshohet një urdhër arresti nga hetuesi nëse e gjykon të nevojshme. Njëkohësisht, 19-vjeçarja ka marrë afat nga hetuesi dhe po mbahet deri në kërkim të faljes.

Provokues në kërkimin e faljes

Ai deklaroi në kërkimin e tij se “Jam i shkatërruar dhe gjendja shëndetësore e viktimës është në radhë të parë” , ndërsa duke u përpjekur të justifikohej ai tha se “në lidhje me fajin e aksidentit, dua të them se nëse do të kishte tentuar të kalonte rrugën Egnatia në një pikë ku nuk kishte vendkalim për këmbësorët, asgjë e pakëndshme nuk do të kishte ndodhur. Në 20 metra ka pasur një vendkalim për këmbësorë”. Krahas kësaj ai theksoi se “u largova nga vendi i ngjarjes pasi isha i frikësuar pasi nuk kam leje qëndrimi në Greqi”.

Marketing