Aeroporti zviceran “Swissport”, i cili ofron shërbime tokësore në 285 aeroporte në 45 vende, njoftoi se planifikon të punësojë 17,000 staf në një marrje të parashikuar në udhëtimet ajrore, pasi kufizimet e pandemisë lehtësohen.

Marketing

Rritja e numrit të personelit që ofron shërbime për pasagjerët, si ndihma për check-in dhe porta, si dhe për trajtimin e bagazheve dhe shërbimet e avionëve, do të ndihmojë 850 linjat ajrore të klientëve të saj të rrisin operacionet e tyre dhe ta kthejnë “Swissport” në numrin e tij para pandemisë të punonjësve, transmeton albora.ch.

Mbërritja në Zvicër do të jetë më e lehtë sipas rregullave të reja të propozuara nga qeveria zvicerane.

Qeveria zvicerane ka propozuar gjithashtu ndryshime të mëtejshme në rregullat e udhëtimit, të cilat gjithashtu do të vendosen nga kantonet si pjesë e procesit të konsultimit.

Kërkesa që njerëzit që janë të pavaksinuar ose nuk janë rikuperuar nga virusi të testohen pas mbërritjes do të hiqet.

Megjithatë, qeveria zvicerane tha se certifikata e përgjithshme Covid nuk do të hiqej edhe nëse nuk do të kërkohej më brenda vendit, pasi kjo mund të duhet të tregohet jashtë vendit, pra për udhëtime ose hyrje në vende të caktuara./albora.ch/

Marketing