Paratë e gatshme mund të hiqen gradualisht në Gjermani, frikësohet nga Shoqata për Para dhe Vlera (BDGW).

Marketing

Paraja duhet të jetë në dispozicion të konsumatorëve në planin afatgjatë, tha presidenti i BDGW, Michael Meves, duke kërkuar udhëzime për sektorin financiar, raporton dpa, transmeton B92.

Ka gjithnjë e më pak degë bankash dhe ATM dhe konsumatorët nuk mund të marrin para nga shitësit kudo, tha Meves të hënën.

Në të njëjtën kohë, shitësit me pakicë duhet të detyrohen të pranojnë kartëmonedha dhe monedha, sepse ka njerëz që nuk mund të paguajnë me karta për arsye të ndryshme.

“Ne kërkojmë konkurrencë të ndershme me mjete të tjera pagese dhe duam të sigurojmë që paratë e gatshme të mbeten të përdorshme në afat të gjatë,” tha Meves.

Ai tha se sistemet elektronike nuk mund të garantojnë sigurinë e nevojshme në transaksionet e pagesave. Klientët nuk kanë mundur të paguajnë me çek, kartë krediti apo debiti prej ditësh për shkak të një mosfunksionimi të softuerit në disa dyqane.

Foto: Pixabay

Marketing