Në Gjermani do të ketë një “biletë 9 euro” në transportin publik nga qershori për të luftuar çmimet e larta të energjisë. Në Zvicër, politikanët e parë të majtë po bëjnë thirrje për një ulje të ngjashme të çmimeve të biletave. Megjithatë, shoqatat e transportit publik janë kritike ndaj idesë.

Marketing

Nga fillimi i qershorit deri në fund të gushtit për transportin publik në Gjermani do të jetë e vlefshme një “biletë 9 euro”. Bileta me zbritje është pjesë e një pakete lehtësimi që përfshin gjithashtu një zbritje të kufizuar të benzinës, shkruan srf, përcjell Albora.ch

Kjo është përfshirë në “Biletën 9-Euro”.

Në këtë mënyrë, qeveria federale gjermane dëshiron të lehtësojë barrën e qytetarëve që përballen me kosto më të larta për shkak të rritjes së çmimit të energjisë.

Politikanët e krahut të majtë po kërkojnë bileta speciale supersaver

Koncesionet e transportit publik duhet të futen gjithashtu në Zvicër për të kundërshtuar çmimet e larta të benzinës, sipas Këshilltarit Kombëtar Matthias Aebischer (SP/BE). Ai bën thirrje për një biletë të veçantë kursimi, sepse në krizën aktuale nuk duhet të jetë më e lirë vozitja, por përdorimi i transportit publik. “Kjo është arsyeja pse unë mendoj se ideja e biletës 9 euro është e mrekullueshme – kjo mund të jetë një biletë ditore për verën në Zvicër.” Se kujt i duhet atëherë kjo dhe kur, ende mund të diskutohet.Mendoj se ideja e biletës 9 euro është e mrekullueshme – kjo mund të jetë një leje ditore për verën në Zvicër.Autori:Matthew AebischerKëshilli Kombëtar (PS/BE)

Kur bëhet fjalë për financimin, faktori vendimtar është nëse zbritjet duhet të zbatohen për përdoruesit ekzistues të transportit publik – apo nëse është e mundur që shoferët të kalojnë në transportin publik, thotë Aebischer. Pra, ka para shtesë dhe qeveria federale gjithashtu mund të ndihmojë. “Në vend që të bëjë më të lirë benzinën dhe naftën, qeveria federale duhet të bëjë diçka të tillë.” Këshilli Kombëtar i PS-së dëshiron t’i adresojë shqetësimet e tij Këshillit Federal javën e ardhshme.

Shoqatat më pak entuziaste të transportit publik

Ueli Stückelberger, Drejtor i Shoqatës së Transportit Publik (VÖV), nuk është shumë entuziast për një biletë speciale supersaver. “Ne kemi një ofertë të mirë dhe duam një zgjidhje të qëndrueshme – bileta 9 euro sigurisht që nuk është.

Futja e një bilete speciale të kufizuar supersaver nuk është një opsion i mirë as për Klubin e Transportit Zviceran (VCS). “Në Zvicër kemi një sistem transporti publik që funksionon mirë dhe kemi shumë oferta që tashmë funksionojnë”, thotë Drejtori Menaxhues Andreas Gautschi. Shumë pyetje do të ngriheshin me biletën më të lirë të transportit publik – për shembull, nuk do të ishte e qartë se në cilat rrugë duhet të aplikohet dhe në cilat jo. Përveç kësaj, nuk do të ishte e qartë se çfarë do të ndodhte me abonimet ekzistuese. “Prandaj, nga këndvështrimi ynë, nuk ka kuptim të krijohen paqartësi shtesë me një ushtrim kaq të nxituar.

Organizata e industrisë për transportin publik, Alliance SwissPass, e përshkruan financimin e një bilete me zbritje të madhe bazuar në modelin e biletës 9 euro si shumë joreale për SRF. Sidomos në sfondin e krizës së koronës, kur më pak njerëz përdornin transportin publik dhe shkalla e rikuperimit të kostos ra ndjeshëm si rezultat.Në Zvicër, siç pritet edhe në Gjermani, problemet e shfrytëzimit të kapaciteteve ka të ngjarë të lindin shpejt në kohën e pikut të trafikut ose në pikat e nxehta (turistike).Autori:Aleanca SwissPassOrganizata e industrisë për transport publik

Gjithashtu, përdorimi i mjeteve të transportit është subjekt i luhatjeve të mëdha gjatë ditës. “Prandaj, në Zvicër, siç pritej në Gjermani, problemet e kapacitetit duhet të lindin shpejt në kohë piku ose në pikat e nxehta (turistike). Një zgjerim i ofertës do të ishte i pashmangshëm, me kusht që kjo të jetë fare e realizueshme,” shkruan Alliance SwissPass sipas kërkesës.

Megjithatë, shoqatat e transportit publik dhe Matthias Aebischer bien dakord në një pikë: qëllimi duhet të jetë që më shumë përdorues të makinave të përdorin transportin publik në mënyrë të qëndrueshme.

Marketing