Të qenit i mirë me të tjerët është një avantazh. Një vepër e mirë i jep gjithmonë një nxitje ndjeshmërisë dhe largon një hap nga egocentrizmi. 

Marketing

Dhe nuk jemi ne që e themi këtë, por shkenca që vërteton se ndihma e të tjerëve redukton stresin, rrit jetëgjatësinë dhe rrit nivelet tona të endorfinës.

Megjithatë, të qenit i sjellshëm me të tjerët mund të kalojë kufirin dhe t’ju bëjë të margjinalizoni veten. Ky është padyshim një problem dhe njihet si “sindroma super-ndihmëse”.

 Psikologët Jess Baker dhe Rod Vincent e përshkruajnë atë si nevojën për t’iu përgjigjur gjithmonë dhe për të kënaqur nevojat e të tjerëve, duke i lënë mënjanë nevojat e tyre.

Personat me këtë sindromë gjejnë gjithmonë kohë për të tjerët, zgjasin gjithmonë dorën e ndihmës në çdo moment të vështirë, edhe nëse nuk kanë fare kohë personale.

 Ata do të rregullojnë CV-në tuaj, do t’ju japin hua makinën e tyre, do t’ju japin këshillat e tyre dhe në përgjithësi do të jenë pranë jush pa marrë parasysh se çfarë po ndodh në jetën e tyre.

Marketing