Është arritur një marrëveshje në negociatat për pagat për stafin tokësor të Lufthansa. Siç njoftoi grupi dhe sindikata Verdi të enjten në mbrëmje, ranë dakord për një rritje të pagave në tre hapa, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell Albora.ch.

Marketing

Prandaj, punonjësit do të marrin një shumë fikse prej 200 euro në muaj në mënyrë retrospektive nga 1 korriku.

Rritja e pagave në dy faza

Sipas informacioneve, paga bazë më pas duhet të rritet për 2.5 për qind, por të paktën 125 euro, nga 1 janari. Nga 1 korriku 2023, paga bazë do të rritet sërish me 2.5 për qind. Marrëveshja e re kolektive do të jetë 18 muaj. Anëtarët e Verdi duhet të bien dakord për marrëveshjen në një sondazh.

Në prag të raundit të tretë të negociatave, Verdi kishte kërcënuar me sulme të reja.

Të mërkurën e javës së kaluar, punëtorët kishin ndërprerë punën për më shumë se 26 orë në mes të sezonit të festave. Linja ajrore anuloi rreth një mijë fluturime, duke prekur më shumë se 130,000 pasagjerë.

Unioni është i kënaqur

Nënkryetarja e Verdi, Christine Behle foli për një “rezultat të mirë”. Do të thotë një rritje mujore prej të paktën 377 euro deri në 498 euro në të gjitha grupet e punësimit.

Drejtori i Burimeve Njerëzore të Lufthansa, Michael Niggemann shpjegoi: “Ne kemi rënë dakord për rritje të mëdha pagash.” Ai theksoi: “Jemi të kënaqur që kemi mundur të gjejmë një zgjidhje të mirë me partnerët socialë”.

Marketing