Pas vitesh bllokadë, Gjermania ka nxjerrë fondet për projektin e certifikatës dixhitale të eksportit.

Marketing

Nëse bëni pazar përtej kufirit kombëtar, mund të kompensoni TVSH-në gjermane në doganë dhe të kurseni pak më shumë në të njëjtën kohë.

Megjithatë, kjo kërkon fatura, formularë, ndonjëherë një pjesë të madhe durimi dhe mbi të gjitha një person që kontrollon dhe vulos letrat. 100 doganierë gjermanë vulosin vetëm faturat zvicerane, transmeton albora.ch.

Një raport i Zyrës Federale të Auditimit Gjerman thotë se rreth 160 doganierë në mbarë vendin janë të angazhuar përgjithmonë ekskluzivisht me vulosjen e faturave të eksportit, prej tyre 100 doganierë do të vendoseshin me këtë detyrë vetëm në kufirin zviceran.

Pas një pyetjeje të vogël nga Bundestagu, Qeveria Federale u përgjigj në nëntor 2019 se “kërkesat profesionale, teknike, ligjore dhe ekonomike për dhënien e një urdhri zbatimi Qendrës Federale të Teknologjisë së Informacionit për automatizimin e procesit në ishin vendosur kufijtë tokësorë me Zvicrën”.

IHK tani po bën presion për një zbatim të shpejtë. Megjithatë, një datë e synuar e nisjes nuk dihet ende./albora.ch/

Marketing