Çdo vend në mbarë botën ka ligjet e veta që mund të duken absurde për njerëzit që nuk jetojnë atje. Megjithatë, rregullat janë e vetmja mënyrë që çdo vend të funksionojë pa probleme, dhe kur dëshironi të udhëtoni nëpër botë dhe të përjetoni kultura të ndryshme, këshillohet të dini se si funksionon çdo vend.

Marketing

1. Irani ndalon flokët topuz për djem

Për të ruajtur kulturën e Iranit, është vendosur një ligj që i ndalon burrat të mbajnë modele perëndimore flokësh, si topuz, bisht, prerje “bishtpëllumb” etj.

Në vend të kësaj, meshkujt inkurajohen të stilojnë flokët e tyre në mënyra të frymëzuara nga kultura e iranianëve.

2. Në Barcelonë, Spanjë, ndalohet të lëvizësh pa bluzë

Disa pjesë të Spanjës nuk kanë një ligj që ndalon lakuriqësinë publike. Megjithatë, në Barcelonë, ligjet rajonale kanë ndryshuar, dhe tani ata ndalojnë lakuriqësinë dhe gjysmë-lakuriqësinë në rrugë.

3. Në Singapor, nuk ju lejohet të përtypni çamçakëz

Ndalimi i prodhimit dhe shitjes së çamçakëzit në Singapor hyri në fuqi në vitin 1992. Kjo për shkak se mbeturinat e çamçakëzit kishin një efekt të dëmshëm në trena dhe pengonin mbylljen pa probleme të dyerve.

4. Në Korenë e Jugut dhe Japoni, nuk ju lejohet të fikni tingullin që bën kamera kur shkrepni një foto

Njerëzit në Korenë e Jugut nuk e kanë privilegjin të fikin tingullin e klikimit të kamerës. Kur telefoni i parë doli në treg në vitin 1999, ai kishte një aparat fotografik dhe japonezët ishin të parët që kishin telefona që mund të bënin foto. Mirëpo, ata filluan ta keqpërdorin duke bërë fotografi të papërshtatshme, prandaj u ndalua. Kjo është arsyeja pse tani, sa herë që dikush bën një foto, të gjithë duhet ta dëgjojnë zhurmën rreth saj.

5. Emri Elvis është i ndaluar në Suedi

Shumë emra janë të ndaluar në Suedi, përfshirë Superman, Veranda, Metallica, IKEA dhe Elvis. Kjo për shkak të një ligji që u miratua në 1982 të quajtur “Ligji i Emërtimeve”, i cili thotë se këta emra mund të shkaktojnë shqetësim dhe mund të jenë fyes. Gjithashtu, kur fëmija të rritet, ai mund të jetë i prirur të bullizohet nëse ka një nga këta emra.

6. Mbajtja e takave gjatë vizitës në disa vende historike në Greqi është e ndaluar

Në Greqi, nëse planifikoni të vizitoni ndonjë monument të lashtë apo vend historik, përpiquni të mos shkoni me taka sepse nuk lejohet. Kjo për shkak se takat mund të dëmtojnë dhe gërvishtë sipërfaqet dhe gurët e ndryshëm.

7. Zhurma është e ndaluar gjatë natës në Victoria, Australi

Konsiderohet fyese të bëni zhurma gjatë natës në Australi, duke nisur nga muzika e lartë deri tek zhurmat gjatë lëvizjes me makinë.

8. Nuk ju lejohet të vishni xhinse blu në Korenë e Veriut

Është e paligjshme të veshësh xhinse blu në Korenë e Veriut, sepse kjo lidhet ngushtë me ndikimin perëndimor, të cilin qeveria përpiqet ta kufizojë. Ata gjithashtu e kanë ndaluar përdorimin e piercings dhe janë shumë të rreptë kur bëhet fjalë për disa modele të caktuara flokësh.

Marketing