Autoritetet tatimore gjermane nuk i lehtësojnë gjithmonë gjërat edhe për të huajt. The Local heton disa nga kostot që mund të pretendoni në Gjermani, të cilat mund të mos i dini si rezident ndërkombëtar.

Marketing

1. Kujdesi për fëmijët
Nëse keni fëmijë të vegjël, ju mund të kërkoni kostot e tyre të kujdesit për fëmijët si një zbritje në deklaratën tuaj tatimore.

2. Zyra e shtëpisë
Nëse jeni detyruar të vendosni një tavolinë dhe laptop në një cep të dhomës tuaj të ndenjes për të punuar gjatë vitit të kaluar, duhet të jeni të sigurt që ta kërkoni këtë shpenzim.

3. Edukimi dhe trajnimi për punë
Pra, nëse jeni dërguar në një qytet tjetër për të bërë një kurs, veçanërisht gjatë natës, sigurohuni që të mbani faturat tuaja, qofshin ato për hotele, benzinë ​​ose ndonjë kosto tjetër të arsyeshme, kohën e taksave.

4. Anëtarësimet profesionale
Në mënyrë të ngjashme, nëse jeni i detyruar të jeni anëtar i një organizate profesionale gjermane si pjesë e punës suaj, kostot e anëtarësimit dhe kostot e tjera që lidhen me ruajtjen e anëtarësimit tuaj mund dhe duhet të kërkohen.

5. Tarifat e shkollës
Nëse keni fëmijë të moshës shkollore që ndjekin një shkollë private ose ndërkombëtare, atëherë tarifat e tyre të shkollës mund të kërkohen si zbritje.

6. Salla e punës
Mund të kërkoni edhe koston e perdeve, nëse mund të siguroni faturat.” Të kesh një dhomë të dedikuar vetëm për punën mund të çojë gjithashtu në zbritje të mëtejshme, të tilla si kostot e energjisë dhe internetit, nëse mund të provosh se ato kosto janë bërë gjatë punës suaj.

7. Zgjidhja e thjeshtë dhe e shpejtë e taksave
Nëse jeni duke përdorur Taxfix për të paraqitur kthimin tuaj, nuk duhet të shqetësoheni për pretendimin e gjërave në deklaratën tuaj tatimore./albora.ch/

Marketing