Një film tashmë i realizuar ku Aktorja zvicerane Jacqueline Fritschi Cornay luan Nënë Terezën në filmin “Nena Terezë dhe unë” ka sjellë aq shumë reagime pozitive në Zvicër.

Marketing

Një film për dashurinë dhe dhembshurinë e frymëzuar nga jeta e Nënës Terezë.

Tereza dhe Kavita: jetët e dy grave – pasionante dhe pa kompromis -, në dy histori paralele ndër breza ndërthurur; të dyja gratë e realizojnë profesionin e tyre, pavarësisht nga e mira, dyshim personal. Ne e zbulojmë Nënë Terezën si gruan pas mitit në a
dimension krejtësisht të ri. Humbja e saj e besimit frymëzon Kavitën e egër, një grua e re britanike me origjinë indiane, dashuri e vërtetë në Kolkata e sotme dhe zbuloni dhembshurinë. Një prodhim unik Ai i filmuar në Indi dhe MB në anglisht. Filmi artistik është menduar për shpërndarje teatrale dhe online. Ky është prodhim unik në atë që financohet tërësisht nga donacione. Të gjitha fitimet nga filmi shkojnë për ndihma humanitare. Linku i fondacionit: https://www.zariyafoundation.org/
Organizatat dhe fondacionet e dedikuara për arsimin dhe Shëndeti i fëmijëve më të varfër, të sëmurë, me aftësi të kufizuara dhe të braktisur
duke filluar nga India ku Nënë Tereza themeloi veprën e saj.

Jacqueline Fritschi-Cornaz- në rolin e Nënës Terezë

Skenari i shkruar mirë dhe ngrohtësia emocionale e personazheve e bëjnë këtë film të dallohet. Është i përshtatshëm për përgatitjen për konfirmim dhe edukimin e të rriturve në kishë. Kjo përrallë e shenjtorëve ju fton të njiheni me jetën plot ngjarje të Nënë Terezës dhe ta përjetoni atë në të gjithë diversitetin dhe kontradiktat e saj. Më shumë rreth kesaj të kath.ch https://www.kath.ch/newsd/diese-mutter-teresa-ist-schweizerin/

Jeta e shqiptarës nga Maqedonia e Veriut Anjezë Gonxhe Bojaxhiu

Anjezë Gonxhe Bojaxhiu  është një emër i mirënjohur në trojet shqiptare, por jo të gjithë e njohin me  këtë emër Shën Terezën. Emri që ka prekur gjithë botën e që është dëgjuar anë e mbanë rruzullit tokësor është emri Nënë Tereza.

Anjezë Gonxhe Bojaxhiu  apo Nënë Tereza është një shenjtore që është ngritur lartë në qiell për mirësinë dhe dashurinë e saj.

Një vajzë shqiptare e lindur në Shkup, e cila jetoi në vendlindje deri në moshën 18 vjeçare, zgjodhi një jetë ndryshe nga moshatarët e saj. Ajo iu dedikua me gjithë gjeninë e saj mirësisë dhe humanizmit.

Edhe pse kanë kaluar 25 vite prej që është ndarë nga jeta, emri dhe vepra e saj jetojnë ende edhe sot.

Nënë Tereza, njihet si një grua shpirtbardhë, po të njëjtën kohë edhe një grua e guximshme, e cila nuk u ndalë asnjëherë deri në realizimin e ëndrrave të saj.

Qëllimi kryesor i Nënë Terezës ishte që t’i ndihmonte   atyre të cilët kishin më së shumti nevojë. Misionin e saj e realizoi në Kalkuta të Indisë, ku një pjesë të jetës së saj e jetoi në këtë vend.

Skena e filmit "Nënë Tereza dhe Unë".
Skenë nga filmi “Nëna Terezë dhe unë”

Nënë Tereza  jetoi së bashku me personat të cilët kishin nevojë për ndihmë, i përjetoi vështirësitë e dhimbjet e tyre. Për këtë arsye ajo edhe u shpërblye me punën e saj me çmimin Nobel për Paqe.

Për veprat e saj, më së mirë flasin ata që ishin krah saj, ata të cilët ua shtriu dorën, dhe iu dha  forcë që të ngritën e të mos dorëzohen kurrë.

Këtë të bëma të Nënës Terezë po portretizohen në filmin e fundit të regjisores Kamal Musales. Ajo se çfarë ja vlen të ceket për  realizimin e këtij film është se ka kushtuar rreth 4 milionë frangash, ku i tërë buxheti është mbledhur nga donacionet.

Në filmin “Nënë Tereza dhe Unë”, aktorja që është përzgjedhur që ta portretizojë Nënë Terezën është  zvicerania Jacqueline Fritschi-Cornaz.

Jacqueline Fritschi-Cornaz- në rolin e Nënës Terezë

Filmi fillon me një vajzë të re e cila quhet Kavita, ky portretizohet nga aktorja Banita Sandhu, zbulon se është shtatzënë, ku nxitet për abort nga partneri i saj. E gjendur larg familjes në Londër, Kavita vendos që të kthehet në Indi, ku takohet me tezën e saj Deepali (ku luan aktorja indiane Deepti Naval). Nga ajo , Kavita mëson shumë rreth Nënës Terezë dhe punën e saj në Kalkuta.

Kavita (Banita Sandhu) udhëton nga Londra në Kalkutë - në gjurmët e Nënë Terezës.

Kavita (Banita Sandhu) udhëton nga Londra në Kalkutë – në gjurmët e Nënë Terezës.

Po ashtu, në film mund të zbuloni sekretin Deepali të cilin Kavita nuk e ka ditur më parë. Ajo me kohë e kupton përkushtimin e Nënë Terezës  për njerëzit me të varfër të Indisë.

Gjithashtu, në film shfaqen momente dyshimi të Nënë Terezës  gjatë qëndrimit në Kalkuta, përballja e saj me nacionalistët hindu.

Më tej, në film shfaqen momente kur Nëna Terezë  mori lejen e Vatikanit për Misionarët e Bamirësisë ku kishte për qëllim që të kujdesej për  “të uriturit, të zhveshurit, të pastrehët, të gjymtuarit, të verbrit, lebrozët, për të gjithë ata njerëz që ndihen të padëshiruar, të pa dashur, të pa dashur për të gjithë shoqërinë, njerëz që janë bërë barrë për shoqërinë dhe janë të turpëruar nga të gjithë”.

Për filimin “Nënë Tereza dhe Unë” kanë shkruar përsonalitete të larta në Zvicër përfshirë edhe presidentin e Zvicrës.

Postimi i Presidentit të Zvicrës- Ignazio Cassis

Doris Fiala, Presidente e Pro Cinema Switzerland) në një deklaratatë për filmin “NËNË TEREZA & UNË” më emocionoi dhe më frymëzoi. Është e mrekullueshme ajo që zviceranët do shohin një film artistik që mund të përjetojnë shikuesit. Kushdo që e njeh Indinë mund të kuptojë se për çfarë intensiteti emocional që filmi na lejon të përjetojmë. Performanca unike e aktrimit të Jacqueline Fritschi-Cornaz është bindëse si Nënë Tereza dhe na lejon të zhytemi në një botë që nuk harron më kurrë. Filmi u prodhua nga shumë fuqi vajzash në kastë dhe ekuipazh
dhe ofron një përvojë unike, prekëse dhe mbresëlënëse kinematografike!

Alex Oberholzer, kritik filmi në Zvicër në një deklaratë për filmin “NËNË TEREZA & UNË” ka thenë se “Filmi arrin të kuptojë gruan pas mitit dhe si një qenie njerëzore komplekse për të paraqitur të gjitha kontradiktat e saj. Duke krahasuar shenjtorin me një grua moderne indiane, nga njëra anë i kujton angazhimin e saj vetëmohues, nga ana tjetër i jep një kuptim të përjetshëm.
Një portret tërheqës i një personaliteti që e kapi edhe atëherë dhe i ndihmoi ata që sot në radhë të parë është polemizuar dhe politizuar. Një film i rëndësishëm: udhëzues dhe prekës”.

Ndryshe, filmi “Nënë Tereza dhe Unë” pas premierës se dhënë ka filluar të shfaqet në kinematë në Zvicrën gjermanefolëse më 27 tetor 2022, kurse të ardhurat e këtij filmi do të jepen për bamirësi.

Traileri i filmit i shfaqur në faqen e kinematë e Zvicrës:

Marketing