Rritja e temperaturave dhe rënia e numrit të rasteve ndezin debatin për heqjen e plotë të kërkesës për maska. “Sot” e pyeti vjenezin për këtë, shkruan Heute, përcjell Albora.ch.

Marketing

Kërkesa për maskën FFP2 aktualisht zbatohet vetëm në supermarkete, barnatore dhe farmaci, si dhe në spitale dhe transport publik, autoritetet administrative dhe institucionet fetare. Rregullorja përkatëse është ende e vlefshme deri më 8 korrik. Nëse shefi i GECKO-s, Katharina Reich e ka rrugën e saj, ne duhet ta mbajmë maskën gjatë gjithë verës.

“Është mirë në transportin publik dhe në spitale, por ju mund të shmangni njëri-tjetrin kur bëni pazar, kështu që nuk mendoj se ka kuptim,” thotë menaxheri sportiv Hannes (55). Studenti David (17) do të lirohej anasjelltas: “Unë mund ta kuptoj atë në supermarkete, por është thjesht më i bezdisshëm në transportin publik.”

Senior Christa (70) lutet që ajo të jetë vullnetare: “Njerëzit që duan me të vërtetë ta veshin atë duhet ta bëjnë atë, por në përgjithësi do ta hiqja”.

Marketing